Ислямистът от Сидни не бил включен в списъка на терористите (снимки)

  • 16 декември 2014 09:51

  • 1951
  • 2
Ислямистът от Сидни не бил включен в списъка на терористите (снимки)
© gettyimages

Иранският бежанец Ман Хоран, който бе застрелян при освобождаването на заложниците от кафето в Сидни, не е бил включен в списъка на терористите, предаде Скайнюз.

Днес Австралия почита паметта на двете невинни жертви, намерили смъртта си при продължилата часове заложническа драма в най-големия град на Зеления континент. Премиерът на страната Тони Абът поднесе цветя близо до заведението и обяви загиналите за герои.

Във вторник станаха известни имената на загиналите заложници. Една от жертвите на самотния терорист е майката на две деца Катрин Доусън, която е работила като юристка в деловия център на града. Другата жертва на иранския имигрант е управителят на кафенето – 34-годишният Тори Джонсън.

"Нашите сърца са със семействата на Катрин и Тори", заяви Абът по време на възпоменателната церемония. Той определи инцидента като трагедия и каза, че групировката "Ислямска държава" изповядва култ към смъртта. Към изразяващите съболезнованията си днес се присъединиха и много мюсюлмани, живеещи на Зеления континент.

Австралийската полиция щурмува вчера кафенето в деловия център на Сидни и освободи заложниците. При операцията бе ликвидиран и 50-годишният екстремист. Съобщава се и за четирима ранени при акцията.

Снимки от церемонията може да видите тук.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1951 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.12.16 | 20:20

2
Lapaite rezania,britanski podlogi !!!
Важно!

2014.12.16 | 12:18

1
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените! На Елените не плащат и се държат отвратително с работниците(персонала)освен това не ти дават да се храниш,на всякъде са поставили камери и те следят като затворник и те настаняват в общежитие без никакви условия за живеене!

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини