Въоръжен мъж държи заложници в центъра на Сидни (снимки)

  • 15 декември 2014 06:46

  • 2145
  • 3
Въоръжен мъж държи заложници в центъра на Сидни (снимки)
© Getty Images

Въоръжен мъж държи около 13 души за заложници в магазин за шоколади „Линд” в центъра на Сидни, предаде Sky News Australia. В бизнес квартала са разположени служители на австралийските специални сили, а щатската полиция на щата Нов Южен Уелс се грижи за отцепването на района.

Телевизионни кадри показват двама души да държат издигнат черен флаг с арабски надпис на витрината на магазина. Магазинът е разположен в сърцето на финансовия квартал в Сидни, чиито улици са затворени.

Междувременно експерти съобщиха, че знамето, което е поставено на витрината на кафенето, в което са държани заложниците, не е на „Ислямска държава”, а представлява шахадата. На черен фон с бели арабски букви е изписано „Няма друг бог освен Аллах и Мохамед е неговият пророк”.

Похитителят е предал на полицията исканията си, пише вестник Daily Mail. Той е поискал да говори с премиера на Австралия Тони Абът на живо по радиото. Той е заявил още, че на много места в града са поставени взривни устройства.

Смята се, че в заведението на фирмата за шоколади „Линд”, има между 13 и 50 заложници. Броят на похитителите не е известен.

Редица сгради са евакуирани, а метро и автобусни станции са затворени след началото на заложническата криза в търговския център „Мартин плейс” в Сидни, предаде The Guardian. Държавната библиотека и сградата на парламента на щата Нов Южен Уелс остават евакуирани. Спирката на „Мартин плейс” и няколко автобусни линии са закрити.

В същото време, подозрителен предмет наложи евакуацията на операта. Няколко часа по-късно полицията обяви, че се е изтеглила, но въпреки това сградата остава затворена за публиката.

Преговарящи се опитват да установят контакт с похитителя.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2145 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
българин

2014.12.16 | 15:18

3
Гадини проклети! В пъкъла да врите!

2014.12.16 | 15:18

2
Това е исляма,промиване на мозъци.2-3 годишни деца са оставени пред телевизорите с часове да гледат религиозни учители как говорят и опяват-и тези деца се превръщат във роби на нещо което не съществува,но им е втълпено в главата още преди да разберат каквото и да било за живота. Няма смисъл да се отваря дума за жените в техния свят-убивани бити тормозени-а ако правят това което трябва са чисто и просто роби.... СМЪРТ ЗА ВСЕКИ МЮСЮСЛМАНИН,ДА ОТИВАТ ПРИ ШИБАНИЯ СИ АЛАХ!!!
BeIn Sports

2014.12.15 | 20:57

1
Allah e svinq ,A pesto Mohamed e negoviq prorok

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини