Жената с маска си върна лицето (снимка)

  • 24 ноември 2014 13:44

  • 4820
  • 1
Жената с маска си върна лицето (снимка)
©

Жената с маска - жертва на нападение с бензин - реши да покаже лицето си, което като по чудо се възстанови след жестокото изгаряне, пише в. "България днес".

28-годишната австралийка Дейна Вълин близо 3 години денонощно живя със специален костюм и покривало на главата си, за да може нейната кожа да се възстанови. "Все едно нямах самоличност, сякаш съм никой". споделя пред в. "Мирър" младата дама от Пърт.

Допреди няколко години Дейна  е красива русокоса мацка, пълна с виталност и планове и планове за живота. Един февруарски ден през 2012 г. в къщата й нахлува 27-годишнара тогава Натали Димитровска, бясна от ревност. Нападателката с македонски произход обвинява блондинката, че има афера с гаджето й и иска да й го отнеме. В разгара на лютия спор Натали залива Дейна с бутилка бензин и драсва клечката.

Според полицията ревнивката извършва покушението под влияние на наркотици, а отгоре на всичко се хили като побъркана, докато мнимата й съперница се бори за живота си.

Дейна оживява на косъм с 64% изгаряния, разказва вестник "Сънди морнинг хералд". Две седмици лежи в кома, медиците провеждат няколко операции, но никой не вярва, че ще оцелее.

През това време Натали сменя цвета на косите си и се опитва да избяга. Купува си еднопосочен билет до Македония, но е арестувана на летището в Пърт малко преди самолетът й да излети.

През октомври м.г. тя бе осъдена на 17 години затвор, а в хода на процеса стана ясно, че подозренията й срещу Вълин са съвсем безпочвени.

Историята на Дейна обиколи половината свят, а в самата Австралия тя се превърна в символ на борбата срещу зачестилите нападения с киселина и запалителни течности, както и срещу домашното насилие.

Резултатът от възстановяването

Последвайте канала на

Novini.bg
4820 1

Коментари 1

Добави коментар
mery

2014.12.15 | 16:57

1
silna jena,bravo

Добави коментар

Водещи новини