Австралийци си правят публично вазектомия

  • 25 октомври 2013 18:56

  • 2280
  • 3
Австралийци си правят публично вазектомия
©

Шестнадесет австралийци от Аделаида се подложиха на публична вазектомия, предавана на живо в интернет, в стремежа си да развенчаят лошата слава на мъжката стерилизация.

Смелчаците доброволно легнаха под ножа, за да докажат, че хирургическата операция е станала много бърза, евтина и безболезнена. За интервенцията не се използват никакви игли, скалпели или пълна упойка. Шестнадесетте доброволци, изтърпели публично вазектомията, си тръгнаха от операционната маса не със стряскаща превръзка, а само с малка лепенка, пише "Новинар".

Инициативата насърчава семейното планиране и организаторите й се надяват да убедят стотици милиони, особено в развиващите се страни, да използват подобни безопасни и ефективни методи за предпазване от бременност.

Често представители на мъжкия пол страдат от предразсъдъци и неоснователни страхове, касаещи вазектомията. Според тях интервенцията може да доведе до проблеми с ерекцията, психични разстройства, да намали сексуалното желание или да докара болки в гърба, увеличаване на теглото и общо неразположение.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2280 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.11.13 | 14:25

3
Не и Аз
Истината

2015.11.13 | 14:25

2
За к'во ни са тия вазектомии? Да не би да се забранили аборта?

2013.11.26 | 02:14

1
Ами ако си докарал на жена си десетина аборта значи си за там приятелче. Колкото о мъчно да тие. Добре че става вече лесно

Добави коментар

Водещи новини