Удължиха изънредното положение в седем еквадорски провинции

  • 23 май 2024 10:02

  • 417
  • 3
Удължиха изънредното положение в седем еквадорски провинции
© Getty images (архив)

Еквадорските власти обявиха, че удължават срока на извънредното положение, обявено в седем от 24-те провинции на латиноамериканската страна, в която случаите на насилие зачестяват през последните седмици, предаде АФП, цитирана от БТА.

Извънредното положение, което дава възможност на властите да разположат армейски подразделения в населените места, е удължено вчера с 60 дни в провинциите на брега на Тихия океан  Гуаяс, Ел Оро, Санта Елена, Манаби и Лос Риос, в амазонските провинции Сукумбиос и Ореляна, а също и в кантона Камило Понсе Енрикес (в провинция Асуай, в Андите).

В декрета, с който се удължава срокът на извънредното положение, се казва, че в седемте провинции се наблюдава влошаване на ситуацията със систематичното насилие на организирани престъпни групировки, на терористични организации и на отделни въоръжени хора.

През януари бягството от затвора на знаков мафиотски бос даде тласък на серия от бунтове в еквадорските затвори, имаше атаки срещу медии и експлозии.

Президентът Даниел Нобоа, който превърна в свой приоритет борбата с групировките на наркотрафикантите, обяви тогава, че неговата страна е в състояние на "въоръжен вътрешен конфликт".

Най-малко 8 загинали при въоръжено нападение в Еквадор

Последвайте канала на

Валери Зайцев
417 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 05:45

3
❤️ Г­­о­­р­­­е­щ­­­и­­ ­м­­­о­­­м­­­и­­­ч­­­е­­т­а­­­ ­­в­и­­­ ­о­ч­а­­к­­­в­а­­т ­-­­ X­1­­8­.­­­F­­U­­N

2024.05.23 | 11:09

2
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto
Зрител

2024.05.23 | 10:18

1
Кой неграмотиник написа заглавието??????

Добави коментар

Водещи новини