Мадуро се надсмя над санкциите на САЩ срещу петролния и газов сектор на Венецуела

  • 19 април 2024 13:37

  • 894
  • 3
Мадуро се надсмя над санкциите на САЩ срещу петролния и газов сектор на Венецуела
© Getty Images

Венецуелският президент Николас Мадуро заяви вчера, че САЩ са се "простреляли и в двата крака", като са наложили отново петролни санкции на страната, и обяви подписването на нови договори за добив на газ и петрол, предаде АФП.

"Господин президент Байдън, смятам, че направихте сериозна грешка, простреляхте се и в двата крака", каза Мадуро на среща в Каракас с работници от държавната петролна компания "Петролеос де Венесуела" (Petroleos de Venezuela).

"Опитвайки се да ни навредите, вие вредите двойно на себе си, защото Венецуела ще продължи по пътя си и никой няма да ни спре", посочи венецуелският президент.

В сряда САЩ обявиха, че налагат санкции срещу венецуелския петролен и газов сектор, аргументирайки се с това, че правителството на президента Николас Мадуро продължава политиката си на репресии срещу опозицията преди президентските избори на 28 юли, отбелязва БТА.

САЩ връщат петролните ограничения за Венецуела

Министерството на финансите на САЩ определи 31 май като краен срок за "уреждане на висящите транзакции" с Венецуела и включи уговорка, която позволява на компаниите, желаещи да работят със страната, да кандидатстват за специални лицензи, отбелязва БТА. 

Ще бъдат подписани около "20 договора за стратегически алианс с 20 нови инвеститори, всички международни, които ще започнат да а добиват нефт и газ във Венецуела, нямаме нужда от колониални лицензи от грингосите", заяви Мадуро.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
894 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 07:21

3
❤️ Г­­­о­­р­е­­щ­и­­ ­м­­­о­­м­и­­­ч­­­е­т­­а­ ­в­­­и­­ ­­о­­­ч­а­к­­­в­­а­­­т ­­­-­­ X­­1­8­­.­­F­­U­­­N
да

2024.04.21 | 16:42

2
Давай, Мадуро! Страната ти е в БРИКС и въобще не ти дреме за тъпите им санкции!!

2024.04.19 | 16:40

1
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим.====> use.my/sman

Добави коментар

Водещи новини