Еквадор обяви посланика на Мексико за персона нон грата

  • 05 април 2024 09:17

  • 276
  • 1
Еквадор обяви посланика на Мексико за персона нон грата
© Getty images (архив)

Правителството на Еквадор обяви посланика на Мексико в страната за персона нон грата поради "неудачни" коментари от страна на мексиканския президент Андрес Мануел Лопес Обрадор (на снимката) относно изборите в южноамериканската страна миналата година, съобщиха официални лица, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Посланик Ракел Серур Смеке трябва да напусне страната "скоро", съобщи външното министерство на Еквадор, след като го определи  в изявление като "персона нон грата".

Ден по-рано президентът на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор коментира миналогодишното убийство на Фернандо Вилависенсио, кандидат за президент на Еквадор, и сравни убийството му с неотдавнашното насилие, наблюдавано в Мексико в настоящия изборен сезон, в който няколко местни кандидати вече бяха застреляни.

В своето изявление външното министерство на Еквадор отбеляза, че нацията продължава да е в траур заради смъртта на Вилависенсио и че правителството на страната е ангажирано с принципа на ненамеса във вътрешните работи на други държави.

Стана ясно кой ще замени убития кандидат за президент на Еквадор

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
276 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.04.05 | 12:09

1
Cпpете да пиете за мнозина това е пpоблем, който не е толкова лесен за pешаване, аз cамият знам. Жeна ми кyпи кaпки, които ми помогнаха да спpа да пия за пъpви път и да пpочиcтя тялото си. Отъpвете се от тази завиcимост, дoкато не е късно, ето тези кaпки----> do.my/alkotox

Добави коментар

Водещи новини