Бивш легендарен футболист от близкото минало влезе в затвора за 9 години

  • 22 март 2024 16:06

  • 2585
  • 0
Бивш легендарен футболист от близкото минало влезе в затвора за 9 години
© Getty Images (архив)

Бившият легендарен футболист на Бразилия Робсън де Соуза, по-известен като Робиньо, тази сутрин беше вкаран в затвор в родината си, където ще прекара следващите девет години от живота си. Той бе осъден от италианското правосъдие за участие в групово изнасилване през 2013 г., съобщиха световните агенции.

Бившият играч на „Реал Мадрид“ и „Милан“ пристигна тази сутрин в затвора в Тремембе, разположен на около 150 км от Сао Паоло. В него присъдите си излежават 400 души. Любопитното е, че той е добил популярност като „затворът на известните“, тъй като именно там биват пращани по-именитите граждани на Бразилия, когато нарушат закона.

Робиньо бе осъден в Италия през 2017 г. за участие в групово изнасилване спрямо момиче от Албания в дискотета в Милано, но до този момент беше на свобода в Бразилия, тъй като Конституцията ѝ забранява депортирането на нейни граждани.

Пускат Дани Алвеш срещу 1 млн. евро гаранция

Магистратът Луис Фук от Върховният съд обаче разпореди Робиньо да бъде задържан и въдворен в затвора, където да излежи присъдата си. Бившият футболист беше заловен вчера в дома си в близост до Сантош.

Съдът постановява, че не зависи от него да преразгледа присъдата, която вече е произнесена от италиански съд, или да започне нов процес, а само да констатира дали са изпълнени всички изисквания, за да приеме молбата на Италия спортистът да излежи присъдата си в Бразилия. Адвокатите на Робиньо обжалваха решението, твърдейки, че клиентът им трябва да бъде съден отново в южноамериканската държава, тъй като италианската присъда не може да бъде приложена, но този аргумент бе отхвърлен от магистратите.

Последвайте канала на

Владимир Василев
2585 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини