Мексико разговаря с Канада за големия брой молби за убежище

  • 21 февруари 2024 09:23

  • 397
  • 1
Мексико разговаря с Канада за големия брой молби за убежище
© Getty images (архив)

Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор заяви, че неговото правителство работи по въпроса за оплакване от страна на Канада във връзка с големия брой молби за убежище от граждани на латиноамериканската страна, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

По данни на канадската Комисия за имиграция и бежанци  между януари и септември 2023 г. мексиканците са подали най-много молби за убежище - 17 500, доста повече от  хаитяните, които са подали втория по големина брой молби - малко над 8000.

"Ние се занимаваме с това, той повдигна въпроса пред мен в Сан Франциско, по време на двустранната среща, която проведохме, че те имат тeзи грижи", каза Лопес Обрадор за срещата с канадския премиер Джъстин ТрюдоДжъстин ТрюдоДжъстин Пиер Джеймс Трюдо е канадски политик от Либералната партия и 23-ти по време на срещана върха на Азиатско-тихоокеанския форум за икономическо сътрудничество през ноември, когато беше попитан.

Миналата седмица Трюдо заяви, че Отава е разговаряла с Мексико, за да се види как да се намали броят на молбите за убежище от мексиканци и заяви, че някои хора получават подкрепа от организираната престъпността, за да достигнат канадска територия.

Трюдо не уточни какъв тип са престъпните организации, които според неговото правителство стоят зад миграцията.

Байдън изгражда 32 километра гранична стена между Тексас и Мексико

Последвайте канала на

Novini.bg
397 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.02.21 | 10:19

1
Шoкиpан съм, наскоро наyчих, че 90% от хоpата са заpазени с пapазити, поpади тях имаме повечето зaбoлявaния (включитeлно pак), алеpгии, хpонична умора и главоболие, тоpбички под oчите, акнe и пaпилoми, чести настинки и слаб имyнитет, тази инфeкция бавнo ни yбивa. Вземeте тecта и pазберете дали сте заpазени----> shout.to/testa

Добави коментар

Водещи новини