Дейвид Камерън ще посети Фолклендските острови

  • 19 февруари 2024 14:43

  • 239
  • 3
Дейвид Камерън ще посети Фолклендските острови
© Getty images (архив)

Британският външен министър Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. ще посети Фолклендските острови в рамките на своята първа обиколка в Южния Атлантик и Южна Америка, откакто пое поста, съобщи Форин офис, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Аржентина и Великобритания имат дългогодишен конфликт във външнополитическите си отношения във връзка със суверенитета на управляваните от Великобритания острови, където през 1982 година имаше кратка война.

"Фолклендските острови са ценна част от британското семейство и ние сме наясно, че докато те искат да останат част от семейството, въпросът за суверенитета няма да бъде обсъждан", гласи изявление на Камерън.

Южноамериканската държава се опитва да възобнови преговорите за суверенитета на Фолклендските острови (които Буенос Айрес нарича Малвински), но Лондон отстоява позицията, че това не предстои да се обсъжда, докато жителите на островите искат да останат британски поданици.

Министерството на външните работи заяви, че Камерън ще отдаде почит на британските военнослужещи, които са загубили живота си по време на конфликта през 1982 г., и ще благодари на британския военен персонал, който служи на островите.

От британското правителство скастриха новоизбрания президент на Аржентина

Последвайте канала на

Валери Зайцев
239 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.02.19 | 18:37

3
Шoкиpан съм, наскоро наyчих, че 90% от хоpата са заpазени с пapазити, поpади тях имаме повечето зaбoлявaния (включитeлно pак), алеpгии, хpонична умора и главоболие, тоpбички под oчите, акнe и пaпилoми, чести настинки и слаб имyнитет, тази инфeкция бавнo ни yбивa. Вземeте тecта и pазберете дали сте заpазени----> shout.to/testa
да

2024.02.19 | 16:35

2
да му падне самолета дано. военнолюбиво псе

2024.02.19 | 15:03

1
Мухльо,ще се пръснеш от перчене

Добави коментар

Водещи новини