Аржентинският парламент върна за преработване проектозакона на президента Милей за мащабни реформи

  • 07 февруари 2024 10:39

  • 711
  • 3
Аржентинският парламент върна за преработване проектозакона на президента Милей за мащабни реформи
© Getty Images

Широкообхватен пакет с икономически реформи, подкрепян от президента либертарианец Хавиер Милей, ще бъде върнат за разглеждане в законодателна комисия, съобщи снощи партията на президента, цитирана от Ройтерс.

Това представлява сериозна стъпка назад за законопроекта, след като депутатите отхвърлиха много от предвидените в него разпоредби.

Законопроектът беше отхвърлен по време на разглеждането му параграф по параграф, след като в края на миналата седмица депутатите го одобриха като цяло. Той вече беше значително преработен от депутатите, но все още включваше разпоредби, които да позволят приватизацията на държавни структури, промени в стотици регулации, както и мерки, които да позволят намаляване на държавните субсидии.

Десетки хиляди аржентинци протестираха срещу плана за икономически реформи на новия президент

Управляващата партия на Милей, която контролира малък брой места в Конгреса, разкритикува според нея предателското поведение от страна на депутатите, които се противопоставят на законопроекта, и призна, че сега той трябва да се върне в комисия.

Някои депутати от опозицията призоваха тези, които подкрепят пакета с реформи, да направят компромис, отбелязва БТА.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
711 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 10:49

3
❤️ Г­­­о­­р­­е­­щ­и­­ ­­м­­­о­­м­­и­­­ч­­­е­т­­­а­ ­в­­­и­ ­­о­­­ч­а­­к­­в­а­т ­-­­ X­­1­­8­­.­F­­U­­­N
Емѝ...Nazi SS гълтам сперма-МИРОСЛАВ БЛАЖЕВ ПСИХОТ

2024.02.07 | 10:57

2
Братя...не сте много тука във форума но на Украйна и трябва помощ. Хайде към фронта. Да помагаме на киевските евроатлантици. Знам че сте смели хора които са готови да умрат за Америка. Нали така пишеме по коментарите? Утре в 10 вечерта ви чакам на Нос Калиакра. От там ще потеглим с гумените лодки подарени на българският военно морски флот от САЩ, и ще ударим омразните руснаци в гръб през Крим! Тази изненадваща атака ще шашне руснаците и те ще дислоцират силите от Авдеевка в нащо направление и така ще дадем глътка въздух на ВСУ! Не забравяйте да минете през сексшопа да си вземете оръжия и други артикули от първа необходимост. Чакам ви!!!

2024.02.07 | 10:47

1
Чували ли сте за аналог на виа_грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на всички, това подобри сeкca ни и спаси брака ни. Ето какво може да направи тя----> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини