Убиха прокурора, разследвал атаката срещу телевизионното студио в еквадорския град Гуаякил

  • 18 януари 2024 10:01

  • 5345
  • 2
Убиха прокурора, разследвал атаката срещу телевизионното студио в еквадорския град Гуаякил
© Getty images (архив)

Прокурорът, разследвал драматичното нападение срещу студиото на обществен телевизионен канал миналата седмица, бе застрелян в Гуаякил, най-опасния град в Еквадор, предаде АП, цитирана  от БТА

Прокурор Сесар Суарес, който ръководеше знаковото разследване, беше застрелян, докато шофирал автомобила си, съобщи обвинител номер едно на латиноамериканската страна  Диана Саласар.

"Организираните престъпни групи, престъпниците, терористите няма да ни откажат да служим на обществото", посочи тя във видеообръщение в социалната мрежа "Екс".

Тринадесет предполагаеми извършители бяха арестувани във връзка с нападението срещу телевизионния канал Те Се, което бе извършено по време на излъчване на живо.

Въоръжени мъже нахлуха в еквадорска телевизия по време на живо излъчване

Атaката накара президента Даниел Нобоа да обяви, че страна му е в състояние на "вътрешен въоръжен конфликт" на фона на вълната от убийства и други престъпления, свързани с трафика на наркотици, която залива латиноамериканската страна.

Суарес беше наблюдаващ прокурор и по делото "Метастази" срещу еквадорски наркобарон, който, както се твърди, получавал благосклонно отношение от съдии, прокурори, полицаи и високопоставени официални лица.

Еквадорската полиция заяви, че работи за откриване на виновниците за убийството на Суарес.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
5345 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ЧЕРВЕНИ СФИНЕЕ ШЍБАТ АТИЛКАТА ПРОСТА в АНАЛА

2024.01.18 | 22:18

2
КАКВА Е РОЛЯТА НА ПОБЪРКАНИЯ ШИЗОФРЕНИК-ЗАТВОРНИК МИРОСЛАВ БЛАЖЕВ-АТИЛКАТА В САЙТА и ГАДНАТА ИМ СОРОСОИДНА ПРОПАГАНДА....????

2024.01.18 | 14:37

1
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини