Перу обяви извънредно положение на границата с Еквадор

  • 10 януари 2024 17:35

  • 1419
  • 2
Перу обяви извънредно положение на границата с Еквадор
© YouTube

Властите на Перу обявиха извънредно положение по границата с Еквадор заради сблъсъците в съседната страна. Съответното обяви министър-председателят Алберто Отарола на страницата си в социалната мрежа X.

"Перуанската полиция затяга мерките за сигурност в граничната зона със съседната страна. По цялата северна граница на Перу ще бъде обявено извънредно положение", се казва в съобщението му.

Перу обяви извънредно положение

Той отбеляза, че силите на страната са концентрирани в град Тумбес, за да координират охраната на границата. По-рано президентът на Перу свика извънредно заседание на правителството, за да предприеме спешни мерки за предотвратяване на влизането в страната на престъпници, избягали от еквадорските затвори.

В същото време Министерството на вътрешните работи на страната обяви изпращането на специални полицейски части на границата с Еквадор за засилване на мерките за сигурност. Във вторник президентът на Еквадор Даниел Нобоа обяви извънредно положение заради бягството от затвора на един от най-известните лидери на наркогрупировките в страната - Адолфо Масиас, пише "Фокус".

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1419 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.01.10 | 19:46

2
Това е просто чудо, след като прочистих тялото си, се отървах от наднорменото тегло, вечната умора, хроничната кашлица, като цяло се върнах към живота. Това лекарство премахва всички бокл.уци от тялото: паразити, токсини, отпадъци и възстановява тялото. -----> paply.org/clean
ТИЯ МАЙ МУНИ

2024.01.10 | 17:50

1
НА САПУН!

Добави коментар

Водещи новини