Откритите в амазонската джунгла деца ще останат в болница поне 2 седмици

  • 11 юни 2023 14:28

  • 1961
  • 0
Откритите в амазонската джунгла деца ще останат в болница поне 2 седмици
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Президентът на Колумбия Густаво Петро отиде да посети намерените в джунглата деца. Трите сестри и братчето им станаха популярни по целия свят, след като оцеляха в серия от опасни преживявания в джунглата. Те останаха невредими в самолетна катастрофа, която погуби майка им. Оцеляха сами и в Колумбийската джунгла повече от 40 дни. Лекарите казаха на президента Густаво Петро, че децата са отслабнали, но в задоволително състояние. Те вече са се срещнали за кратко със семейството си.

"Бавно започваме процеса на подхранването им. Сега това е най-важно. В момента не могат да приемат храна през устата, това ще дойде по-късно. Ако се възстановяват нормално, в болницата ще останат от две до три седмици", обясни Карлос Ринкон, лекар във военната болница на Богота.

Чудо в Колумбия: Деца бяха открити живи 40 дни след самолетна катастрофа

По думите на Астрид Касерес, директор на службата за семейно подпомагане децата говорят малко и са слаби. „Кристин и Тиен започнаха да си играят, което винаги е добър знак. Но не говорят толкова, колкото би ни се искало. Трябва да им дадем малко време", обясни Касерес.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1961 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини