Аржентинска журналистка, разобличила полицейско насилие, беше намерена обесена в дома си

  • 22 май 2023 11:47

  • 586
  • 1
Аржентинска журналистка, разобличила полицейско насилие, беше намерена обесена в дома си
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Аржентинска журналистка, съобщила за случаи на полицейско насилие в северната провинция Кориентес, е била намерена обесена в дома си, предаде Франс прес, като цитира изявление на полицията.

Тялото на 45-годишната Гриселда Бланко е открито от един от братята ѝ в събота в дома ѝ в Курусу Куатия, на 600 км северно от аржентинската столица Буенос Айрес. Версията за самоубийство бързо била изключена. Арестуван е бивш неин приятел, което е заподозрян в убийството ѝ, според същите източници.

По жертвата е имало следи от удари, по ръцете ѝ са открити косми, което предполага, че се е опитала да се защити. В дома ѝ не са открити следи от влизане с взлом.

Семейството на Бланко обаче изрази съмнение, че бившият ѝ партньор Армандо Хара, който също е журналист, може да е виновен. "Не мисля, че това трябва да се класифицира като женоубийство (престъпление, основано на пола - бел. ред.) Според мен Хара няма нищо общо с това, въпреки че чакаме експертизите и резултатите от тях", заяви Лаутаро Сесани - един от синовете на жертвата от друг неин приятел, пише БТА.

15-годишно момче откри баща си обесен във Врачанско

Според него Бланко е получила заплахи, след като публикувала в уебсайта си за местни новини "Гриселда Бланко нотисиас" статии за предполагаемо полицейско насилие в провинция Кориентес, както и за случай на лекарска небрежност в една болница.

Прокуратурата отстрани местната полиция от разследването и го предаде на аржентинската федерална полиция.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
586 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ха, ха, ха

2023.05.22 | 12:11

1
Седерастията убива навсякъде!!!

Добави коментар

Водещи новини