Полицията в Бразилия извърши акции във връзка с размириците на 8 януари

  • 20 януари 2023 16:08

  • 205
  • 1
Полицията в Бразилия извърши акции във връзка с размириците на 8 януари
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Бразилската полиция каза, че е извършила днес акции срещу хора, за които се предполага, че са замесени в щурмуването на правителствени сгради на 8 януари от поддръжници на бившия президент Жаир Болсонаро, предаде Ройтерс.

Според органите на реда операцията е имала за цел да бъдат открити хора, участвали, финансирали или подпомагали размириците. Във връзка с нея са били издадени осем заповеди за арест и 16 заповеди за претърсване и конфискация в пет щата на страната и столицата Бразилия.

Полицията не огласи имената на хората, срещу които е предприета операцията, но заяви, че те се разследват за престъпления като придружена с насилие отмяна на върховенството на закона, преврат, нанасяне на щети, престъпно сдружаване, подстрекателство, унищожаване и повреждане на специално защитено имущество.

Разследват Болсонаро за подстрекаване към бунт в Бразилия

Заповедите са били издадени от Върховния съд, каза полицията, като добави, че разследванията ще продължат, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

205 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.20 | 20:52

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076

Добави коментар

Водещи новини