Чавес смята Обама за добър човек

  • 14 юли 2012 19:07

  • 732
  • 0
Чавес смята Обама за добър човек
©

Венецуелският президент Уго Чавес каза, че страната му не представлява заплаха за никого, и определи американския президент Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият като "добър човек", предадоха Ройтерс и ИТАР-ТАСС, цитирани от БНТ.

По-рано тази седмица републиканският претендент за президентския пост в САЩ Мит РомниМит Ромни Уилръд Мит Ромни е американски бизнесмен и политик от Републиканската партия. Губернатор на разкритикува Обама за това, че омаловажава заплахата, която представлява Чавес. Преди това Обама каза в интервю, че действията на венецуелския президент през последните години не са оказали сериозно влияние върху националната сигурност на САЩ. Според Ромни коментарът на Обама е бил "смайващ и потресаващ" и е показал слабост във външната политика на демократическия президент.

Чавес отхвърли твърденията, че представлява заплаха."Венецуела днес не е заплаха за когото и да било. Това винаги е било измислица на империалистите и глобалната крайна десница - че Венецуела обогатява уран, че сглобяваме ракети, че подкрепяме тероризма", заяви социалистическият лидер по телевизията. Според него, винаги когато е имало усилия за подобряване на отношенията между САЩ и Венецуела, те са били критикувани от могъщи "снайперисти", които са отправяли заплахи в американските медии.

Чавес, който също като Обама се бори за преизбиране тази година, възприе помирителен тон, като каза, че неотдавнашният коментар на американския президент трябва да се разглежда в съответния контекст. "Обама води кампания. Той е кандидат. Надявам се, че истинските революционери разбират добре. Мисля, че Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият - като оставим настрана "президента" - е добър човек", заяви той.

Последвайте канала на

732 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини