Венецуелската опозиция организира протест с призив за единство

  • 13 февруари 2022 07:35

  • 733
  • 3
Венецуелската опозиция организира протест с призив за единство
© Getty Images

Венецуелски опозиционни партии проведоха в столицата Каракас един от най-големите си протести от началото на пандемията, с призив за единство с цел сваляне на социалистическото правителство, предаде Асошиейтед прес.

Бившият конгресмен Хуан Гуайдо, който преди три години се самопровъзгласи за лидер на страната, призова стотиците събрали се на протеста на опозицията към единство и борба за предсрочни президентски избори преди 2024 година.

Венецуелският президент нарече "врагове" и "шпиони" изпратените от ЕС наблюдатели на изборите

Свободните и честни избори няма да бъдат подарък от диктатурата. Днес обещаваме да се борим, да организираме всяко кътче на Венецуела, заяви Гуайдо и призова активистите на опозицията към единство.

Това беше една от най-масовите прояви на опозицията през последните години, но броят на участниците в него беше по-малък от организираната от правителството демонстрация по повод Деня на младежта, която се състоя на друго място в града. Участниците в опозиционния протест бяха по-малко и от тези, които застанаха зад Гуайдо в началото на 2019 г., когато той, като председател на парламента, обяви преизбирането на президента Николас Мадуро за незаконно и се самопровъзгласи за изпълняващ длъжността президент, отбелязва БТА. 

Последвайте канала на

Владимир Василев
733 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.02.13 | 11:43

3
ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НИЕ ИЗБРАХМЕ НАШИЯ ГУАЙДО

2022.02.13 | 11:42

2
ТОЗИ ОЩЕ ЛИ Е ЖИВ
О'Баня

2022.02.13 | 10:39

1
Някой много напълни гащите от възможното разполагане на Руски ракети във Венецуела, като отговор на разполагането на Американски в източна Европа.

Добави коментар

Водещи новини