Уго Чавес се кандидатира за пореден президентски мандат (видео)

  • 12 юни 2012 06:34

  • 525
  • 0
Уго Чавес се кандидатира за пореден президентски мандат (видео)
©

Президентът на Венецуела Уго Чавес регистрира кандидатурата си за участие в президентските избори, насрочени за 7 октомври. Открит камион го отведе до сградата на националната избирателна комисия, преминавайки по изпълнените с хиляди хора улици на Каракас, предаде АП.

Привържениците на Чавес носеха характерните за социалистическата партия червени кепета и ризи и развяваха снимки на президента. Пред избирателната комисия над тълпата се издигаха три гигантски гумени подобия на президента, който бе облечен в куртка в цветовете на националния флаг и червена барета на десантчик и раздаваше целувки на привържениците си. Уго Чавес, на 57 години, който води битка с онкологично заболяване, заяви в събота пред журналисти, че последните медицински изследвания са показали "абсолютно положителни" резултати. Избран на президентския пост за първи път през 1998 г., той ще се стреми да спечели още един 6-годишен мандат на изборите на 7 октомври.

Формално право да издигнат свои кандидати имат всичките 55 политически партии във Венецуела. Засега не е ясно колко от тях възнамеряват да го направят. Очаква се основен съперник на Чавес да бъде кандидатът на опозиционния Блок за демократично единство Енрике Каприлес, на 37 години.

Последвайте канала на

БТА
525 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини