Венецуелският президент нарече "врагове" и "шпиони" изпратените от ЕС наблюдатели на изборите

  • 29 ноември 2021 07:17

  • 1077
  • 3
Венецуелският президент нарече "врагове" и "шпиони" изпратените от ЕС наблюдатели на изборите
© Getty images

Венецуелският президент Николас Мадуро определи изпратените от ЕС наблюдатели на местните избори като "врагове" и "шпиони" и отрече нарушенията, за които те съобщават в доклада си, съобщиха световните агенции, цитирани от БТА.

"Тези, които дойдоха като врагове, делегацията от шпиони от ЕС, не намериха поводи за критика срещу избирателната система", заяви Мадуро. Той определи доклада им като "пълен с импровизации и зле съставен". Според него в предварителния си доклад те са се опитали да опетнят проведените регионални избори.

"Делегация от шпиони - те не бяха наблюдатели - обикаляше свободно из страната, шпионирайки социалния, икономически и политически живот", добави президентът по националната телевизия.
Подкрепящи Мадуро кандидати спечелиха повечето места на изборите за кметове и губернатори на 21 ноември - в 63 на сто от градовете.

Мисията на ООН заяви във вторник, че е изразила загриженост за произволен отказ от допускане на кандидати до изборите по административни причини, закъснения в отварянето на избирателните секции и използване на държавни ресурси в избирателната кампания".

Във Венецуела гласуват на регионални избори, в които участва опозицията

Мадуро добави, че победата на опозицията в редица региони ще бъде от полза за страната и изрази мнение, че опозиционните сили получиха достатъчно кметски и губернаторски постове". "Смятам, че тези избори преминаха успешно за опозицията и смятам, че това е добре за нас", подчерта той. 

Последвайте канала на

Теодора Александрова
1077 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Гост

2021.11.29 | 09:51

3
Данеби тъпунгела да.е пратен там
Споко

2021.11.29 | 09:43

2
Гумен Гадев ще гарантира за Мъдуро, нали са аверчета :)
Ми даа

2021.11.29 | 09:42

1
Ще му проверяват те машинките, мер.завци :)

Добави коментар

Водещи новини