Във Венецуела гласуват на регионални избори, в които участва опозицията

  • 21 ноември 2021 15:54

  • 320
  • 0
Във Венецуела гласуват на регионални избори, в които участва опозицията
© Getty images

Във Венецуела днес гласуват на регионални и местни избори - първия вот в страната с участието на опозицията от 2017 г., предаде агенция Франс прес, цитирана от БТА.

Около 21 милиона венецуелски гласоподаватели ще изберат губернаторите на 23-те щата и членовете на 335-те общински съвета в южноамериканската държава, богата на петрол, но засегната от безпрецедентна икономическа криза и хиперинфлация.

Приближен на президента Мадуро бизнесмен бе екстрадиран в САЩ

Избирателните секции, снабдени с машини за гласуване, отвориха в 6 ч. (12 ч. българско време). На теория те трябва да затворят в 18 ч., като резултатите са очаквани към 2-3 ч. утре сутринта, според източник от Националния избирателен съвет.

Венецуелският президент Николас Мадуро се опитва да издейства вдигане на икономическите санкции, които тежат на страната му, като дава сигнали за добра воля и демокрация. Разделената опозиция пък реши да участва в избори за първи път от четири години, за да получи импулс преди президентските избори през 2024 г., отбелязва АФП. Според наблюдатели победата на управляващите чависти е вън от съмнение.
 

Последвайте канала на

Теодора Александрова
320 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини