20 убийства в рамките на ден: Салвадор мобилизира армията си

  • 11 ноември 2021 10:40

  • 834
  • 0
20 убийства в рамките на ден: Салвадор мобилизира армията си
© Туитър

Полицейските власти в Салвадор съобщиха, че през вчерашния ден, 10 ноември, в страната са били регистрирани 20 убийства.

Заради изключително високия брой престъпления президентът на страната Найиб Букеле разпореди полицейски и армейски части да бъдат разположени на местата, където са били извършени убийствата.

Държавният глава приписа покушенията "на тъмни сили, които правят всичко възможно, за да ни върнат в миналото, но правителството няма да го позволи".

Бивш полицай убил над 20 души в Салвадор

Букеле допълни още, че в следващите часове ще бъдат обявени нови акции за намаляване на насилието и връщане на спокойствието сред салвадорците.

По официални данни на властите от 1 януари до 2 ноемри на тази година са били извършени общо 936 убийства в Салвадор, което е с 1208 жертви по-малко спрямо същия период на 2019 г., когато са били убити 2144 души, информира 20minutos.

Салвадор е считана за една от най-опасните за живеене държави в света заради високите нива на престъпност. След края на Гражданската война в латиноамериканската страна (1980-1992) възникват две банди, които продължават да враждуват и до днес – Мара Салватруча и Барио 18. Според полицията 20-те жертви от вчерашния ден са именно членове на двата клана.

Последвайте канала на

Владимир Василев
834 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини