Салвадорски семейства получиха тленните останки на свои близки, открити в "къща на ужасите"

  • 08 октомври 2021 06:58

  • 2264
  • 0
Салвадорски семейства получиха тленните останки на свои близки, открити в "къща на ужасите"
© gettyimages

Скелетите на 12 души, открити в таен масов гроб в имота на бивш полицай в Салвадор, вчера бяха върнати на роднините им, което е пореден епизод от ужасяващия случай, разтърсил центраноамериканската държава, предаде Ройтерс.

Останките на жертвите, сред които има две момчета и момиче, бяха предадени на 8 семейства на частна церемония в института по съдебна медицина в столицата Сан Салвадор.

Грасиела Сагастуме, която е координиращ прокурор по дела за убийства на жени, каза, че останките вероятно са на 30 души, главно жени. Те са извадени от един от 11-те гроба в т.нар. от местните медии "къща на ужасите" в Челчуапа - градче на около 80 километра от столицата.

Прокурорката каза, че разследването е в ход и има около 30 тела, които може да бъдат извадени.

Индианска организация в Канада откри 751 безименни гроба в бивше училище

В началото на май салвадорската полиция арестува бившия полицай Уго Осорио в дома му, след като съседи съобщиха, че са чули жена да крещи докато се опитвала да избяга от къщата му.

Властите намериха няколко тела, сред които това на брата на Осорио, на две жени и на още един мъж. Тогава беше съобщено, че още много хора са погребани в имота.

Осорио може да получи присъда до 100 години затвор за убийствата на жени, каза прокурор Сагастуме.

Калина Христова
2264 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини