Куба облекчава рестрикциите, въведени заради коронавируса

  • 24 септември 2021 07:22

  • 744
  • 2
Куба облекчава рестрикциите, въведени заради коронавируса
© Pixabay

Баровете и ресторантите в Куба, затворени от януари заради коронавирусната пандемия, от днес отварят поетапно в голяма част от страната, в това число и в Хавана, предаде Франс прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27527

Началото на вечерния час, започващ в 21 ч., ще бъде изместено в 22,30 ч. А работното време на магазините ще се увеличи. Нотариусите също ще мога да работят.

Ресторантите, които ще бъдат отворени, ще приемат обаче само 50 процента от обичайния брой клиенти. Ще има задължение за носене на маски вътре в заведенията.

Остава задължението за носене на маски и на всички други места на открито и на закрито.

От 15 ноември Куба планира да отвори границите си за туристи. Училищата ще бъдат отворени поетапно през октомври и ноември, предаде БТА.

Облекчаването на рестрикциите стана възможно заради успеха на ваксинационната кампания, обяви министърката на търговията Бетси Диас.

Хавана освен това одобри местна ваксина, предназначена за хората, прекарали коронавирусна зараза. Става дума за ваксината "Соберана Плюс", която ще се прилага при оздравелите над 19 години. Тя ще се поставя в една доза два или повече месеца след оздравяването. "Соберана Плюс" вече се използва и като подсилваща доза след двете дози на кубинската ваксина "Соберана 2".

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27527

Повече за Коронавирус

corona
Десислава Станева
744 2

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 2

Добави коментар
Куба е остров на свободата

2021.09.24 | 08:52

2
а СДС-BG е кенефа на ЕС.
Новини.бг - медиен кенеф

2021.09.24 | 08:52

1
списван от полуграмотен шизофреник, мутренска ку.рва, на храна при Тиквата.

Добави коментар

Водещи новини