Мексико одобри прилагането на Пфайзер/Бионтех на деца и юноши над 12 години

  • 25 юни 2021 06:24

  • 215
  • 0
Мексико одобри прилагането на Пфайзер/Бионтех на деца и юноши над 12 години
© Булфото, архив

Мексиканският здравен регулатор даде одобрението си за поставяне на американската ваксина на "Пфайзер/Бионтех" на деца и юноши над 12-годишна възраст. Това написа в Туитър заместник-министърът на здравеопазването Уго Лопес-Гател, цитиран от Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

"Това е първата ваксина срещу КОВИД-19 получила разрешение за прилагане за юноши в нашата страна", каза министърът.

Междувременно общинските служители в Сан Франциско ще бъдат задължени да се ваксинират срещу коронавируса, когато някоя от съществуващите ваксини получи пълно федерално одобрение за употреба, предаде Асошиейтед прес.

Мярката, която обхваща 35 000 общински служители, може да е първата по рода си в който да е град или окръг на САЩ, съобщава вестник "Сан Франциско кроникъл".
Служители, които откажат да бъдат ваксинирани или не представляват изключение по уважителни здравословни и религиозни причини, може да бъдат уволнени, посочва изданието.

Трите налични към момента в САЩ ваксини срещу КОВИД-19 се поставят с извънредното разрешение на американската Агенция за контрол на храните и лекарствата.
След няколко месеца се очаква те да бъдат напълно одобрени. След това общинските служители в Сан Франциско ще имат десет седмици да се имунизират.

Финландия регистрира ръст на заразяванията с коронавирус след завръщането на футболни фенове от Русия

В Сан Франциско, град с население от близо 900 000 души, бяха наложени едни от най-строгите противоепидемични мерки в САЩ, а процентът на ваксинирани там е доста голям.
Мярката с ваксинацията на общинските служители засяга широк кръг професии, но не включва например учителите, защото те не се водят за общински служители.
"Тук наистина става дума за решение в полза на здравето и безопасността на нашите служители и на нашата общественост, на която ние служим", каза Керъл Айсън, директор на общинския отдел за човешки ресурси в Сан Франциско. "Тук става дума за това ние като работодател да предпазим града от нещо, което смятаме за неприемлив риск

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
215 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини