Бразилия подписа сделка с "Пфайзер" за допълнително количество от ваксината срещу COVID-19

12 май 2021 06:38

Бразилия подписа сделка с "Пфайзер" за допълнително количество от ваксината срещу COVID-19
© getty images
613 0

Министерството на здравеопазването на Бразилия съобщи във вторник, че е подписало сделка с "Пфайзер" за допълнителни 100 милиона дози ваксина срещу КОВИД-19, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 24129

Така Бразилия удвоява броя на ваксините от този производител. Допълнителното количество ще бъде доставено между септември и декември. Бразилия е получила до момента само 1,6 милиона дози от "Пфайзер" от поръчаните първоначално 100 милиона дози, отбелязва агенцията.

Щати в Бразилия спряха ваксинацията срещу COVID-19 на бременни след смъртен случай

Страната се нарежда на второ място в света по брой на смъртни случаи, свързани с коронавирусната инфекция, и продължава да регистрира по над 2000 нови смъртни случая дневно. По данни на здравното министерство от началото на пандемията в Бразилия са починали над 425 000 души с диагноза КОВИД-19.

Процесът на имунизация върви бавно - около 15 процента от населението на Бразилия е получило поне една доза ваксина, сочат данни на министерството на здравеопазването.

Страната възнамерява да започне ваксинация на спортистите, треньорите, съдиите и акредитираните журналисти за Олимпийските и Параолимпийските игри в Токио, информира Асошиейтед прес.

Министърът на здравеопазването Марсело Кейрога съобщи във вторник, че пътуващите за игрите в Токио ще бъдат ваксинирани с Пфайзер/Бионтех.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 24129

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
613 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини