Куба започва ваксинация със собствени ваксини

08 май 2021 19:15

Куба започва ваксинация със собствени ваксини
© gettyimages
1298 1

Куба ще започна от следващата седмица да ваксинира населението си с ваксини собствена разработка, които са все още в експериментална фаза, съобщиха кубинските власти, цитирни от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 24129

Островната държава е единствената в Латинска Америка, която разработва пет ваксини.

В Куба ще имунизират 1,7 млн. души с ваксина, за която не се знае нищо

При ваксинационната кампания, която ще започне от столицата Хавана и провинциите Сантяго де Куба и Матансас, ще бъдат използвани двете ваксини в най-напреднала фаза на разработване. Тези две ваксини - "Абдала" и "Соберана 2" са тридозови.

"Смятаме, че ще успеем да ваксинираме 22 процента от населението към юни, 33 процента към юли и 70 процента към август", заяви здравният министър Хосе Анхел Портал.

Първите ваксинации ще послужат като истинско мащабно изпитване с надеждата, че това ще позволи одобрението на тези ваксини през юни, каза министърът.

Ваксината "Абдала" е преминала третата и заключителна фаза на клинични изпитвания, чиито резултати се анализират, а "Соберана 2" се очаква да премине заключителната си фаза на изпитване в средата на май.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 24129

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
1298 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар

2021.05.11 | 23:37

1
Куба е на едно от първите места в света по здравеопазване, а факта, че западните страни не знят нищо за ваксините й е проблем на тези страни, не на Куба.

Добави коментар

Водещи новини