Десетки жертви по време на полицейска акция срещу наркотрафиканти в Рио де Жанейро

  • 06 май 2021 20:40

  • 49084
  • 4
Десетки жертви по време на полицейска акция срещу наркотрафиканти в Рио де Жанейро
© Getty images

Най-малко 25 души са загинали по време на интензивна престрелка между полицията и наркодилъри в квартал на бразилския град Рио де Жанейро. Сред жертвите има и един полицай, а двама души са били ранени в метрото. Това съобщават агенция Ройтерс и Би Би Си.

Операция на полицията с бронирани превозни средства и хеликоптери срещу трафика на наркотици остави най-малко 25 жертви в квартала (фавелата - гъсто заселен бразилски квартал) Жакарезиньо в северната зона на Рио де Жанейро в резултат на интензивна престрелка, съобщи полицията.

Куршуми, изстреляни по време на престрелката, са ранили двама пътници във вагон на метрото, съобщиха от местната пожарна. Трима полицаи са били ранени по време на престрелката, като един е починал от раните си, посочиха от полицията.

Броят на жертвите е най-големият в рамките на една полицейска акция в бразилския щат, който в продължение на десетилетия страда от насилие при акции за борба с трафика на наркотици.

Бразилски депутати разследват действията на Болсонаро за справяне с пандемията от коронавируса

"Това е най-големият брой смъртни случаи в полицейска операция в Рио, надминавайки 19-те жертви в Complexo do Alemão през 2007 г., но тогава не загубихме нито един полицай. Сега обаче има починал полицай", заяви шефът на полицията Роналдо Оливейра пред Ройтерс.

Над квартала Жакарезиньо кръжат хеликоптери, а по улиците полицаи преследват наркопласьорите, които бягат по покривите и се опитват да се укрият, показват местните телевизии, които предават на живо. Полицията е принудена да слезе от бронираните превозни средства и да премине през улиците на фавелата през множество барикади.

Полицейската операция започнала след като били получени съобщения, че наркотрафикантите вербуват деца за своята банда, която освен с трафик на наркотици, се занимава с грабежи, убийства и отвличания, съобщи БНР.

Полицията съобщи, че сред загиналите при престрелката в Жакарезиньо има лидери на бандата за наркотрафик, доминираща в живота в бедняшкия квартал. Според полицейските органи са арестувани поне 10 заподозрени.

Последвайте канала на

Novini.bg
49084 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2021.05.06 | 20:43

1
БОЛСОНАРО НЕ СИ ПОПЛЮВА. САМО ТАКА!
долният к.у.р.олиз

2022.10.04 | 18:28

4
Путьо, само рашистите- фашаги убиват невинни хора, шибаняк!

2021.05.07 | 05:25

3
както на останалите американски проститутки, включително нашите тикви, на тоя мошеник не му дреме за хората, които убива.
Васо Сръбския

2021.05.06 | 20:48

2
Глад

Добави коментар

Водещи новини