Стотици колумбийци излязоха на протест

  • 08 септември 2020 07:31

  • 483
  • 0
Стотици колумбийци излязоха на протест
© getty images

Стотици колумбийци образуваха колони от автомобили, мотоциклети и велосипеди, за да протестират срещу политиката на правителството на президента Иван Дуке, която според тях подкопава правата на колумбийските работници, предадоха световните агенции.

Около 200 коли се придвижиха в протестно шествие към министерството на труда в столицата Богота. Протестът се възприема като продължение на протестите, разтърсили страната седмици наред в края на миналата година и прераснали понякога в насилие.

Демонстрантите са против постановление, което според правителството защитава правата на работниците. Според демонстрантите обаче то дава възможност размерът на пенсионните и на здравните осигуровки да се базира на отработените часове.

Демонстрантите критикуваха и решението на правителството да отпусне 370 милиона долара спасителна помощ за фалиралата авиокомпания Авианка.

Протестиращите изразиха и възмущение от неотдавнашните масови убийства в страната, които според властите са свързани с нарковойната.

Това бе първата демонстрация в Колумбия след края на над петмесечната карантина, наложена заради коронавируса, заразил близо 67 000 души и отнел живота на над 21 400 души.

Последвайте канала на

Novini.bg
483 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини