Земетресение с магнитуд 6,8 край бреговете на Чили

  • 01 септември 2020 11:26

  • 208
  • 0
Земетресение с магнитуд 6,8 край бреговете на Чили
© Novini.bg

Силно земетресение с магнитуд от 6,8 беше регистрирано край бреговете на Северно Чили, съобщи Геофизическият институт на САЩ, цитиран от Асошиейтед прес. Засега няма данни за пострадали и разрушения. Чилийските военноморски сили съобщиха, че няма опасност от цунами.

Земетресението е станало девет минути след полунощ местно време и е било на дълбочина от 35 км. Епицентърът е на 78 км североизточно от намиращия се в пустинята Атакама град Валенар. Няколко минути по-късно последвал втори трус с магнитуд 6,3.

Земетресение от 5,2 по Рихтер разтърси част от Чили

Земетресението е усетено чак в столицата Сантяго на юг, а също и в намиращия се на 1330 км северно от Валенар град Антофагаста. На видеокадри се вижда как прозорците треперят, а на пода падат предмети. Местни радиа съобщиха, че са се откъснали големи скални блокове. За кратко е било прекъснато електричеството.

Чили се намира в Тихоокеански огнен пръстен и често преживява големи земетресения. Последният голям трус беше на 27 февруари 2010 г. - той предизвика вълни цунами и отне живота на 526 души, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Novini.bg
208 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини