Губернаторът на бразилския щат Рио де Жанейро свален от поста заради корупция

  • 29 август 2020 07:11

  • 433
  • 1
Губернаторът на бразилския щат Рио де Жанейро свален от поста заради корупция
© Getty Images, архив

Бразилски съд нареди да бъде свален от поста му губернаторът на щата Рио де Жанейро Уилсън Вицел, заподозрян в корупция заради управлението на фондове за борба с коронавируса, предаде Франс прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33005

Вчера сутринта резиденцията на губернатора беше обискирана като част от голяма операция, в която участваха десетки полицаи. Тя беше насочена и срещу лица, свързани с губернатора, сред които - и съпругата му.

Учени: Можем да лекуваме коронавирус с радиация

Решението на Върховния съд, който заседава в столицата Бразилия, задължава Вицел да напусне поста си за срок най-малко шест месеца, докато трае процесът срещу него.

Като част от същата полицейска операция федералната прокуратура в Рио де Жанейро издаде заповеди за арест, включително срещу пастор Евералдо Перейра, председател на Социалхристиянската партия на Бразилия, чийто член е и губернаторът. Според прокуратурата той е създал "черна каса" за подкупи, получени при разпределението на обществени поръчки, още в началото на мандата си през 2019 г. Смята се, че са отклонявани средства за строеж на полеви болници за заразени с Covid-19.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
433 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Виждате ли

2020.08.29 | 10:10

1
А при нас само оставка даже вече няма и оставки

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини