Мексико ще получи поне две хиляди дози от руската ваксина

  • 21 август 2020 06:31

  • 722
  • 0
Мексико ще получи поне две хиляди дози от руската ваксина
© Pixabay

Мексико ще получи най-малко 2000 дози от потенциалната руска ваксина срещу коронавирус Спутник V за тестове сред населението, съобщи в четвъртък мексиканският външен министър Марсело Ебрард, предаде Ройтерс, цитирани от БТА.
 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32996

Ебрард определи новината като много добра, защото това ще позволи на Мексико да "купи време" в борбата с епидемията.
В сряда мексиканското правителство заяви на Русия, че би желало да участва в третата фаза на изпитанията на ваксината като част от усилията да си осигури ранни доставки на ефективно средство за контрол на коронавируса.

Броят на смъртните случаи в Латинска Америка надхвърли 250 хиляди

Масовото тестване на руската ваксина срещу новия коронавирус ще включва над 40 хиляди души и ще бъде наблюдавано от комисия от чуждестранни изследователи, когато започне през следващата седмица, съобщиха в четвъртък участници в проекта.

Мексиканското правителство на президента Андрес Мануел Лопес Обрадор се стреми да осигури на страната ефективна ваксина колкото се може по-скоро. То вече се съгласи да подкрепи производството на потенциалната ваксина на британската АстраЗенека и Университета на Оксфорд за пазара на Латинска Америка. Също така в Мексико тече подготовка за изпитания на продуктите на американската Джонсън енд Джонсън и на две китайски компании.

Мексико е регистрирала 537 031 случая на коронавирус и 58 481 починали от коронавирус - третия най-висок брой на смъртните случаи в света.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
722 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини