Рио де Жанейро обмисля чрез мобилно приложение да се резервира място на плажа

  • 11 август 2020 07:14

  • 293
  • 0
Рио де Жанейро обмисля  чрез мобилно приложение да се резервира място на плажа
© Getty Images/Guliver (Архив)

Желаещите да правят тен по прочутите плажове на Рио де Жанейро скоро ще могат да си резервират място на пясъка, със спазване на социална дистанция, чрез мобилно приложение. Това съобщи кметът на мегаполиса Марсело Кривела, цитиран от Ройтерс, предаде БТА.

По плажовете на Рио в момента цари хаос от санитарни ограничения. Туристи и местни жители могат да плуват и практикуват индивидуални спортове на пясъка през цялата седмица. Отборни спортове обаче могат да се практикуват само от понеделник до петък. Търговците могат да продават напитки, но само безалкохолни.

На никого от началото на епидемията не е разрешено, поне официално, просто да се излегне на пясъка и да събере малко слънце.

Плажовете на Рио обаче напоследък често са пълни, особено през уикендите, когато посетителите пренебрегват ограниченията, въведени в борбата с разпространението на коронавируса в страната, която е втората най-тежко засегната в света с над 100 000 смъртни случая.

Сега градските власти се надяват да привлекат технологиите към усилията за осигуряване на социална дистанция.

Хората ще могат да се настаняват на обозначени зони в зависимост от това, кога пристигат, както и да си резервират място през мобилно приложение, каза кметът Кривела.

През юли градоначалникът предупреди, че има опасност на плажуващите да не бъде разрешено да лежат на пясъка, докато не бъде одобрена ваксина за коронавируса.

В коментара си той не посочи подробности за мобилното приложение.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
293 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини