Двама синове на бившия президент на Панама бяха арестувани в Гватемала

  • 07 юли 2020 07:05

  • 496
  • 0
 Двама синове на бившия президент на Панама бяха арестувани в Гватемала
© Pixabay

Двама синове на бившия президент на Панама - Рикардо Мартинели, обвинен миналата седмица в пране на пари, бяха арестувани в Гватемала по силата на заповед за арест и екстрадиране към САЩ, предадоха световните агенции.

Луис Енрике Мартинели и Рикардо Алберто Мартинели, на възраст 38 и 48 години, бяха задържани на международното летище в Гватемала. Те се подготвяли за частен полет до Панама. Двамата са издирвани и обвинени в САЩ за заговор с цел пране на пари. Били са следени от 30 юни и се е знаело, че ще се опитат да напуснат Гватемала, отбеляза БТА.

Откриваме почетно консулство в Гватемала

Синовете на Мартинели са изтъкнали при ареста си, че имат имунитет в качеството им на членове на Централноамериканския парламент, базиран в Гватемала.

Смята се, че братята Мартинели са получили по време на президентския мандат на баща си от 2009 г. до 2014 г. близо 56 милиона долара подкупи от бразилския строителен гигант Одебрехт, за да улеснят получаването на договори за обществени поръчки, по-специално за изграждане на магистрала и за работи по санирането на Панамския залив. Техният баща пък е заподозрян, че е купил медийна група с държавни пари по време на мандата си.

Последвайте канала на

Novini.bg
496 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини