Жаир Болсонаро отново демонстрира завидния си непукизъм

  • 01 юни 2020 20:41

  • 1742
  • 3
Жаир Болсонаро отново демонстрира завидния си непукизъм
© Getty Images (архив)

На фона на епидемилогичната обстановка в Бразилия, където броят на заразените с COVID-19 надхвърли 500 хиляди души, а смъртните случаи са близо 30 хиляди, президентът на страната Жаир Болсонаро се появи на митинг в своя подкрепа в столицата, яздейки кон и без да носи предпазна маска или да спазва каквато и да е физическа дистанция.

Бразилия продължава да е втората страна в света по брой заразени с коронавируса и на четвърто място по брой жертви на заразата.

След като кризата с коронавируса срина популярността му, Жаир Болсонаро ухажва бившите си политически врагове

След като в продължение на половин час държавният глава на южноамериканската страна се ръкуваше и прегръщаше с част от своите симпатизанти, Болсонаро възседна един от конете на Военната полиция, която охранява мероприятието, и под бурните аплодисменти на тълпата президентът се придвижи до правителствения си автомобил, в който се качи и напусна мястото.

Митингът се проведе пред Конгреса на Бразилия и Върховния съд при засилени мерки за сигурност. Няколко десетки протестиращи скандираха "цензура", след като властите разпоредиха арестуването на поддръжници на Болсонаро, обвинени в разпространение на фалшиви новини и атаки срещу магистрати и съдебни институции.

Последвайте канала на

Novini.bg
1742 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ПЕТЪР ИЛИЕВ

2020.06.03 | 12:58

3
И БРАЗИЛСКИЯТ ПРЕЗИДЕНТ НЕ ЗНАЕ КАК СЕ СЛАГА ПРЕДПАЗНА МАСКА!
Falcão

2020.06.02 | 22:38

2
Много са паралелните между Бразилия и България. Най-впечатляващ е факта, че правителствата на двете страни се ръководят от хора с еднакъв интелектуален и управленски капацитет. Проблемът е по-голям за Бразилия, защото освен Тръмп няма кой да им каже кое е добре и кое - не... Последствията за Бразилия ще бъдат доста лоши обаче... И двамата управници проявяват учуфваща или - не, склонност към диктатурата като спасителна форма на управление!!!
Пак глупости

2020.06.02 | 06:35

1
Бразилия е 215 000 000 население! България е 6 500 000 население! Бразилия има 34 пъти повече население! Значи всичко в България умножаваме по 34 и не са стряскащи цифрите за Бразилия! А ТАМ КАРАНТИНА НЯМАШЕ!

Добави коментар

Водещи новини