Гватемала с първи смъртен случай от коронавируса, Аржентина затваря границите си

  • 16 март 2020 07:17

  • 422
  • 0
Гватемала с първи смъртен случай от коронавируса, Аржентина затваря границите си
© Pixabay

Гватемала съобщи за първия смъртен случай в резултат на коронавируса, съобщиха Ройтерс и ТАСС.

Починалият е 85-годишен пациент, който на 6 март пристигнал в Гватемала от Мадрид без да проявява симптоми на заболяването, заяви на пресконференция министърът на здравеопазването Уго Монрой. В събота той потърсил лекарска помощ поради появили се симптоми, в неделя бил диагностициран с коронавирус и починал в частна болница.

Властите на Гватемала съобщиха за първия потвърден случай на коронавирус на 13 март. Досега в страната са регистрирани двама заболели, единият от които е починалият пациент.

Аржентинският президент Алберто Фернандес обяви вчера, че страната затваря границите си и прекъсва учебните занятия във всички учебни заведения, до 31 март за да ограничи разпространението на пандемията от коронавирус, съобщи Франс прес. На пресконференция в Буенос Айрес Фернандес уточни, че затварянето на границите се отнася само до влизането в страната, докато излизането остава свободно.

Колумбия също прекратява учебните занятия в държавните училища и университети от днес, за да ограничи разпространението на коронавируса, обяви президентът Иван Дуке, цитиран от Ройтерс. В страната са потвърдени 34 случая на КОВИД-19.
В зависимост от еволюцията на коронавируса правителството ще реши на 20 април дали да бъдат възобновени учебните занятия, посочи президентът в Туитър.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
422 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини