В Мексико затриха известен филантроп, изхранил 3000 мигранти

  • 09 януари 2020 11:21

  • 915
  • 0
В Мексико затриха известен филантроп, изхранил 3000 мигранти
© Gettyimages (архив)

43-годишният испански шеф-готвач Фелипе Диас Самора е бил убит в мексиканския град Тихуана, където живееше от близо десет години със семейството си. Тялото му е било намерено в неделя в югоизточната част на града.

По данни на местната прокуратура Самора е бил застрелян с три куршума - един в главата и два в гърба, което според разследването е сигурен знак, че в покушението са намесени лични мотиви, които обаче все ще не са известни.

Над 60 000 изчезнали в Мексико за 13 години

Самора беше собственик на един от най-известните испански ресторанти в Тихуана и определен от местните за филантроп, тъй като през 2018 г. приготвя най-огромната порция паеля в света, за да нахрани 3000 мигранти от Централна и Южна Америка, тръгнали с каравани към САЩ.

Тихуана, град в който живеят около два милиона души, е считан за един от най-опасните и рискови за пребиваване градове в света. По официални данни на Върховната прокуратура, цитирани от ''El Pais'', през 2019 г. са били извършени средно по шест убийства на ден, а от началото на новата година вече са регистрирани 33 покушения.

Фелипе Диас Самора беше женен и имаше три малки деца (Снимка: Фейсбук)

Последвайте канала на

Novini.bg
915 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини