Нов указ в Аржентина прави по-трудно уволнението на служителите

Аржентинските работници, уволнени без основателна причина, ще получават двойна компенсация. Това се посочва в указ, обявен този уикенд, предаде Ройтерс.

Според указа в случай на уволнение без основателна причина за периода на действие на този декрет засегнатите работници ще имат право да получат двойно на съответстващата компенсация, определена от сегашния закон.

С решение на президента Алберто Фернандес е обявено извънредно положение по въпросите със заетостта, за да се спре задълбочаването на трудовата криза, се посочва в прессъобщение, с което е обявен указът.

Алберто Фернандес встъпи в длъжност като президент на Аржентина

Алберто Фернандес встъпи в длъжност като президент на Аржентина във вторник, връщайки страната в групата на държавите с ляв политически уклон. Той обеща край на мерките в подкрепа на бизнеса на предшественика си Маурисио Макри на фона на инфлация над 50 процента, нарастваща бедност и затруднен икономически растеж.

В сряда министърът на икономиката каза, че мерките за затягане на финансите на Макри не са били успешни и че новата администрация ще постави акцент върху растежа.

Безработицата в Аржентина нарасна до 10,6 процента през второто тримесечие на годината, което е с един процентен пункт повече, отколкото година по-рано, посочи правителството в прессъобщението, с което обяви указа.

Младите хора са особено силно засегнати, като при младите жени безработицата е 24 процента.

Новоизбраният президент на Аржентина: Имах интересен разговор с Еманюел Макрон

Коментари

  1. 2019.12.14 | 18:31

    tova ako be6e v bg ama tuk vsi4ki sa zavisimi ot oniq tikvo4a

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Латинска Америка

още

Анкета

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Избрано от Интернет