Бразилският президент: Може би имам рак на кожата

  • 12 декември 2019 09:14

  • 510
  • 3
Бразилският президент: Може би имам рак на кожата
© Getty (архив)

Бразилският президент Жаир Болсонаро съобщи вчера, че вероятно е болен от рак на кожата.

Държавният глава на латиноамериканската страна говори пред журналисти, събрали се пред вратата на неговата резиденция в столицата Бразилия, предаде Ройтерс. Преди няколко дни той направи непланово посещение във военната болница в столицата, откъдето според медията се е върнал с лепенка на лявото ухо. Преди това, през юни Болсонаро бе на прием при дерматолог в същата болница.

Президентът на Бразилия за Грета Тунберг: Хлапачка!

"Аз имам светла кожа, през живота си много ходя за риба, предпочитам активен начин на живот, така че има вероятност да съм с рак на кожата", каза той пред журналистите. Според здравните власти в страната на рака на кожата се падат около една трета от злокачествените тумори. Най-често от това страдат хората със светла кожа на възраст над 40 г. Сред факторите, благоприятстващи тази болест, е продължителното излагане на слънце.

На въпрос как се чувства, Болсонаро шеговито отговори, че вицепрезидентът Антонио Амилтон Моурао засега още остава втори човек в държавата. Според конституцията на Бразилия при смърт на държавния глава постът се заема от вицепрезидента.

Бразилски адвокати и бивши министри поискаха международно разследване на президента Болсонаро

От президентската канцелария обаче казаха, че Болсонаро няма признаци за рак. "Той е в добро здраве, без каквато и да е индикация за рак на кожата, и ще спазва изцяло графика си за седмицата", се казва в съобщението.

Преди това Болсонаро бе казал, че е посъветван да отмени пътуване до град Салвадор, в провинция Баия, поради изтощение.

Последвайте канала на

БТА
510 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
В е л и к и я

2019.12.12 | 16:42

3

Тоя май не е чул за френските тайни служби..!

2019.12.12 | 14:38

2

Дикаприо е виновен

2019.12.12 | 13:01

1

Подлога проамериканска глупак нещастен,имаш рак на Мозъка,а не на кожата.Макрон ще те управи дето убиждаш жена му,Мангал бразилски.

Добави коментар

Водещи новини