Отвлечените в Мексико французин и мексиканец са били освободени

  • 26 ноември 2019 07:29

  • 285
  • 0
Отвлечените в Мексико французин и мексиканец са били освободени
© Getty Images

Отвлечените в неделя французин и мексиканец са освободени, съобщи френското външно министерство и мексикански правителствен източник, цитирани от Франс прес и Ройтерс.

Според съобщения в мексикански медии двамата били отвлечени, докато били на екскурзия в националния парк в подножието на вулкана Невадо де Толука в щата Мексико.

Горещо благодарим на мексиканските власти, чиято помощ беше жизненоважна за тази развръзка, каза в комюнике говорител на френското външно министерство за освобождаването на похитените.

Французин и мексикански актьор са отвлечени в Мексико

В повечето случаи на отвличане в Мексико - доста разпространена практика в тази страна - властите не са склонни да дават информация за обстоятелствата около освобождаването и рядко уточняват какви преговори са били водени или каква е сумата на евентуалния откуп, отбелязва АФП. Министърът на обществената сигурност Алфонсо Дурасо разкри вчера, че към мексиканските власти е било отправено искане за откуп.

"Осъществен беше контакт и действително беше поискан откуп", заяви пред журналисти в Мексико Дурасо, обещавайки "благоприятен изход".

Последвайте канала на

БТА
285 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини