Чилийският президент няма да подаде оставка въпреки кризата

Чилийският президент Себастиан Пинера заяви днес, че няма да подаде оставка въпреки белязаните от насилие протести срещу управлението му, обхванали страната от две седмици, предаде Франс прес.

Попитан в интервю за Би Би Си дали смята, че трябва да се съобрази с призивите да се оттегли, президентът консерватор отговори "не". В същото време Пинера призна, че отчасти е отговорен за проблемите, които са се трупали в продължение на 30 години.

"Проблемите се трупаха през последните 30 години. Отчасти съм отговорен за тях и поемам тази отговорност, но не съм единственият отговорен", подчерта чилийският президент.
Пинера засегна и темата за множеството оплаквания от прекомерна употреба на сила от правоохранителните органи. Мога да гарантирам, че ако е имало такива случаи, ще последва разследване и даване под съд на отговорните, каза той и обеща подобни действия да не останат ненаказани.

Протестното движение в Чили навлезе днес в третата си седмица въпреки обявяването на множество социални мерки. То започна от протест срещу поскъпването на цените на билетите за метрото, но бързо прерасна в по-широко движение, отправила редица искания.

Коментари

  1. 2019.11.05 | 19:05

    Най-добрите оферти за мъже! красиви момичета ви очакват на --- www.XXdate.pw

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Латинска Америка

още

Анкета

Ще има ли война в Близкия изток?

Ще има ли война в Близкия изток?

Избрано от Интернет