ООН предложи помощ на Бразилия за петролния разлив

ООН изрази дълбокото си безпокойство от петролния разлив, който от два месеца засяга североизточната част на Бразилия, и предложи помощта си на местните власти, предаде Франс прес.

"ООН в Бразилия изразява дълбокото си безпокойство от петрола по крайбрежието на девет североизточни щата и изразява съжаление за неоценимите щети за земната и морска екосистема, както и за живота на местното население", се казва в изявление на бразилския офис на ООН. Организацията напомня, че разливът вече е засегнал близо една четвърт от 7-те хиляди километра атлантическа крайбрежна ивица на Бразилия, "с тежки последствия за околната среда и сигурността на населението".

ООН "се поставя на разположение за сътрудничество с властите и гражданското общество за установяване на източника (на петролния разлив) и намиране на алтернативни решения за ограничаване на последиците от него". Над 1000 тона петролни остатъци са били събрани по данни на бразилските ВМС. Министърът на отбраната Фернандо Азеведо е Силва призна, че е невъзможно да се определи още колко време ще продължи изтичането на петрол, което замърсява нови плажове всеки ден от края на август.

Коментари

  1. 2019.10.30 | 13:28

    хамериканците свалиха българката от президенския пост и монтираха тоя откачалник сегашния им президент. тоя арогантен тип ще изгори джунглата и ще натвори куп поразии. но какво да правим, това е хамериканската демонкрация.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Латинска Америка

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет