Емигриралите от Венецуела вече са над 4 милиона, обявиха две агенции на ООН

Броят на хората, емигрирали от Венецуела, е надхвърлил четири милиона, обявиха днес от Службата на Върховния комисар на ООН за бежанците и от Международната организация по миграцията към ООН, предаде ТАСС.

Двете институции, които черпят данните си от имиграционни власти и други източници, окачествяват като "огромно" изтичането на хора от латиноамериканската държава. Към края на 2015 г. напусналите родината си венецуелци са били около 695 хиляди, но към средата на тази година те са вече над 4 милиона.

Кризата във Венецуела се изостри, след като в началото на тази година президентът Николас Мадуро положи клетва за нов мандат, спечелен на избори, които опозицията и международната общност определиха като нечестни и недемократични.

На 23 януари председателят на парламента Хуан Гуайдо, позовавайки се на конституцията, се обяви за временен държавен глава до произвеждането на нови честни и демократични президентски избори. Гуайдо бе признат за президент от САЩ, страните от т.нар. Група от Лима (без Мексико), от Организацията на американските държави и голям брой европейски страни.

Мадуро има подкрепата на Беларус, Иран, Китай, Куба, Никарагуа, Салвадор, Сирия, Русия и Турция, отбелязва ТАСС.

Коментари

 1. 2019.06.08 | 07:45

  Венецуела има население 31 милиона души и са емигрирали 4 милиона.
  Голяма България имаше население 9 милиона и има 2милона зад граница (моля бройте и децата на емигрантите за несъстояли се български граждани).
  Въпрос: "Верно ли във Венецуела има геноцид?"

  Аз лично мисля че от нашите продажници: червени, сини, бели с две жълти ивици, сегашните даже нямат цвят (бозави, неправилно говорещи, сричащи заекващи, фъфлещи и викащи чалгопитеци), по-големи фашисти няма!

  1. 2019.06.08 | 09:36

   всичко така както си го написал и съм на 100 % на твоето мнение, само една поправка, не са 2 милиона напусналите България, а над 3 и половина ....

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Латинска Америка

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет