Президентът на Бразилия свали от ефир реклама с транссексуална жена

  • 27 април 2019 07:11

  • 1360
  • 3
Президентът на Бразилия свали от ефир реклама с транссексуална жена
© Gettyimages (архив)

Банкова реклама с участието на транссексуална жена и няколко черни младежи е била свалена от ефир след намесата на президента на Бразилия Жаир Болсонаро, предаде Асошиейтед прес.

Президентът на Бразилия, който е бивш армейски капитан, е известен с пренебрежителните си коментари към малцинствата и гейовете. Той встъпи в длъжност на 1 януари и оттогава често влиза в културни войни, отбелязва агенцията.

В изявление до Асошиейтед прес Банко до Бразил посочи, че рекламата е била свалена от ефир, след като Болсонаро е говорил с президента на банката Рубем Новаес. В изявлението се казва още, че маркетинг директорът е бил уволнен. От кабинета на президента отказаха коментар по темата, посочва АП.

След новината за спирането на рекламата последва изявление на Болсонаро, че Бразилия не трябва да става "рай за гейове", съобщава още агенцията.

Последвайте канала на

БТА
1360 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Гост

2019.04.27 | 12:29

3

Евала на тоя, едно е да им се дават права и съвсем друго е да ги оставиш да ти се качат на главата.

Умник Гюро

2019.04.27 | 07:28

2

НЯМА МИ ПАРИТЕ ПО СМЕТКАТА .ДОЛНИ КРАДЛИВИ ГЕРБЕРАСТИ. ЩЕ ИМА СЧУПЕНИ КРАДЛИВИ ГЛАВИ ДНЕС.

Lyubo Angelov член на ПП АТАКА - Бургас

2019.04.27 | 07:22

1

КОЛЕГИ ,НЯМА ЗАПЛАТИ.ЦВИНОКИО ГИ Е ОТКРАДНАЛ ОТ ОФИСА НА ГЕРБ.НА ТРЪГВАНЕ ,НАМЕКНАЛ ЗА ДЕВЕТИ АПАРТАМЕНТ ОТ "ЕВТИНИТЕ " НА АРТЕКС.СПИРАЙТЕ ДА ТРОЛИТЕ И ДА ГО ТЪРСИМ ,КРАДЕЦА ДОЛЕН.

Добави коментар

Водещи новини