Майк Пенс с призив към страните от Групата от Лима

  • 25 февруари 2019 21:15

  • 625
  • 1
 Майк Пенс с призив към страните от Групата от Лима
© gettyimages (архив)

Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс призова страните от Групата от Лима да замразят активите на венецуелската държавна петролна компания след сблъсъците през уикенда заради блокираната хуманитарна помощ, предаде БТА, цитирайки АП.

Пенс се срещна в колумбийската столица Богота с лидерите на страните от Групата от Лима, след като войските на венецуелския президент Николас Мадуро не допуснаха камиони с американска хуманитарна помощ от съседни страни. В сблъсъците в страната бяха убити най-малко четирима протестиращи, а над 300 бяха ранени.

Пенс призова регионалните лидери да последват примера на САЩ и да замразят активите на венецуелската държавна петролна компания ПДВСА. Той повтори заплахата на президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, че всички варианти са на масата за свалянето на Мадуро, чието преизбиране не се признава от САЩ и още няколко десетки страни.

Пенс съобщи, че днес финансовото министерство на САЩ е наложило санкции на четирима верни на Мадуро губернатори, които са блокирали влизането на пратки хуманитарна помощ във Венецуела. Тези губернатори няма да могат да извършват финансови или търговски сделки с американски физически или юридически лица.

Пенс също заяви, че САЩ отпускат още 56 милиона долара за съседите на Венецуела, за да се справят с имигриралите на тяхна територия венецуелци.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
625 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.02.26 | 10:06

1

световните терористи в действие

Добави коментар

Водещи новини