Мадуро затваря границата с Бразилия

  • 21 февруари 2019 19:50

  • 1240
  • 3
Мадуро затваря границата с Бразилия
© Getty Images/Guliver (архив)

Венецуелският президент Николас Мадуро нареди да бъде затворена границата с Бразилия, съобщи Асошиейтед прес. Това става в момент, когато лидери на опозицията планират да вкарат в страната хуманитарна помощ от съседни държави. 

Мадуро каза още, че обмисля дали да не затвори и границата с Колумбия. Той съобщи това по държавната телевизия, заобиколен от висши военни. Мадуро уточни, че сухопътната граница се затваря напълно, считано от 20 ч. местно време тази вечер (02 ч. бълг. в петък), предадоха ТАСС и ДПА. Границата ще остане затворена до второ нареждане, предаде Франс прес.

Лидерите на венецуелската опозиция начело с Хуан Гуайдо обещаха да вкарат в страната спешните доставки на храни и медикаменти, станали дефицитни при управлението на Мадуро, който обаче твърди, че страната не се нуждае от подобна помощ.

Това, което американската империя върши с марионетките си, е вътрешна провокация. Те искаха да създадат голяма национална суматоха, но не успяха, каза Мадуро. 

По заповед на Мадуро тази седмица Каракас блокира въздушните и морските връзки между Венецуела и близкия холандски карибски остров Кюрасао, друг пункт, където се събират помощи.

Рано тази сутрин колона от превозни средства, с която пътува и Гуайдо, потегли от венецуeлската столица към границата с Колумбия. Целта е да се направи опит да се внесе помощта, складирана в град колумбийския град Кукута. Превозването на помощите към Венецуела трябва да започне в събота.

Опозиционните лидери казаха, че планират да внесат помощи и от Кюрасао, както и през покритата с джунгла граница с Бразилия, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1240 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
оня с коня

2019.02.21 | 22:07

1

Хуманитарна помощ под формамта на модерни оръжия за умерената опозиция стил Сирия.

Абе 12

2019.02.21 | 23:32

3

Ти си промит тъпигьос ! Ходи се гръмни некъде да се освободиш от мъките си !

12

2019.02.21 | 23:20

2

Лапай хурката, руска маймуна!

Добави коментар

Водещи новини