134 вече са загиналите след скъсването на стена на хвостохранилище в Бразилия (видео)

  • 04 февруари 2019 19:54

  • 1055
  • 0
134 вече са загиналите след скъсването на стена на хвостохранилище в Бразилия (видео)
© Getty Images/Guliver

Броят на загиналите след скъсване на стена на хвостохранилище в Брумадиньо, Югоизточна Бразилия, нарасна от 121 на 134. В неизвестност остават близо 200 души, предаде Франс прес, като се позова на властите.

На 11-ия ден от издирването пожарникарите в щата Минас Жераис уточниха, че 199 души все още се смятат за изчезнали и че от 134 открити тела са идентифицирани 120. Издирвателните работи бяха прекъснати за няколко часа вчера и днес заради лошото време, но днес по обяд хеликоптери отново започнаха да обследват района от въздуха, допълва БТА.

Говорител на пожарникарите призна пред журналисти, че е възможно някои тела изобщо да не бъдат намерени след разигралата се на 25 януари трагедия. Той обаче каза, че ако трябва, колегите му ще останат на мястото още четири, пет или шест месеца. Миннодобивна компания "Вале" - собственик на хвостохранилището - съобщи, че от съображения за сигурност смята да престане да използва 10 подобни съоръжения.

По предварителни данни големият брой жертви се обяснява с това, че при скъсването на стената не са се задействали сирените за тревога. Миналата седмица главният изпълнителен директор на "Вале" Фабио Шварцман каза, че потоците течна кална маса са рукнали с такава скорост, че за минути са извадили тези устройства от строя

.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1055 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини