Нетаняху и Помпео се срещнаха в Бразилия

  • 01 януари 2019 18:47

  • 716
  • 0
Нетаняху и Помпео се срещнаха в Бразилия
© Gettyimages (архив)

Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху се срещна с държавния секретар на САЩ Майкъл Помпео в Бразилия, в преговори, които са фокусирани върху изтеглянето на американските войски от Сирия, пише израелското англоезично издание The Times of Israel, цитирано от "Фокус".

,,Имаме много неща за обсъждане", заяви Нетаняху пред репортери преди срещата.

„Ще обсъдим интензивното сътрудничество между Израел и Съединените щати, като също ще се разгледат въпросите след решението на САЩ да се оттеглят от Сирия, как да засилим още повече нашето разузнавателно и оперативно сътрудничество в Сирия и другаде, за да блокираме иранската агресия в Близкия изток и да принудим Иран да се оттегли. Това е обща цел и трябва да кажа, че също така много оценявам подкрепата, силната подкрепа и недвусмислената подкрепа, която вие и президентът оказахте в нашата защита срещу Сирия и Хизбула през последните няколко дни", добави Нетаняху.

Помпео подчерта, че американският ангажимент към сигурността на Израел е непроменен, въпреки изтеглянето на САЩ.

,,Нашите усилия за противопоставяне на иранската агресия продължават и нашият ангажимент към защитата на Израел продължава, по същия начин, както преди да бъде взето това решение", казва държавният секретар на САЩ.

Последвайте канала на

Владимир Василев
716 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини