Бразилският президент подписа заповедта за екстрадиция на Чезаре Батисти в Италия

  • 15 декември 2018 09:37

  • 613
  • 0
 Бразилският президент подписа заповедта за екстрадиция на Чезаре Батисти в Италия
©

Бразилският президент Мишел Темер подписа заповедта за екстрадиция в Италия на бившия крайноляв активист Чезаре Батисти, предаде Франс прес, като се позова на източник от неговата администрация.
Батисти бе осъден на доживотен затвор в родината си за убийството на четирима души.


Бившият крайноляв активист, превърнал се в автор на полицейски романи, живее в Бразилия от 2004 г. Сега той е издирван от властите, след като съдия от Върховния съд постанови италианецът да бъде арестуван, за да бъде екстрадиран.
През 1993 г. Чезаре Батисти получи доживотна присъда в Италия за убийството на четирима души и съучастие в убийства в края на 70-те години на миналия век, когато членувал в крайнолява групировка. Той твърди, че е е невинен.
След като бяга от италиански затвор през 1981 г., Батисти първо отива в Мексико, а след това - и във Франция пред 1990 г. Установява се в Бразилия през 2004 г.

След дълъг съдебен процес за евентуалната екстрадиция на италианеца, тогавашният бразилски президент Луиз Инасио Лула да Силва, който е с леви убеждения, реши през 2010 г. да не го предава на Италия. Вчера сутринта избраният за президент на Бразилия Жаир Болсонаро от крайната десница потвърди намерението си да предаде Батисти на Италия.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
613 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини