Луксозният живот на Ел Чапо, достоен за Пабло Ескобар

  • 30 ноември 2018 15:47

  • 6181
  • 0
Луксозният живот на Ел Чапо, достоен за Пабло Ескобар
© Getty Images/Guliver (архив)

Ако колумбийският наркобарон Пабло Ескобар беше жив, той почти сигурно щеше да завижда. Мексиканецът Хоакин Гузман Лоера, известен още като "Ел Чапо ", който си спечели същата репутация на всемогъщ наркотрафикант, без съмнение е обичал лускозните неща, дори може би още повече от покойния си „колега“.

Сега тези неща започват да излизат на бял свят по време на делото срещу Гузман, което в момента се води в Ню Йорк.

Подобно на всеки уважаващ себе си латиноамерикански лидер на картел, след като играе ролята на незаменима дясна ръка, впоследствие Ел Чапо оглавява картела Синалоа в продължение на 25 години.

Той разполага (или разполагаше) с огромно имение в Гуадалахара, столицата на щата Халиско в западната част на Мексико. В имението му има няколко басейна и тенис кортове, но това е по-скоро банално за наркобарон от неговата величина.

Нещо по-оригинално, Ел Чапо има зоологическа градина (подобно на Ескобар) с любимите му диви животни, сред които тигри, лъвове, пантери, както и малко влакче, с което обикалял из комплекса. Влиятелните хора като него изглежда са просто пораснали деца.

За провинциалния си живот наркобаронът, чиято най-голяма стока бе кокаинът, притежавал ранчо във вески мексикански щат, а за почивка къщи на много плажове из страната. Най-луксозната му къща се намира в Акапулко - популярния тохоокеански курорт, която той купил най-малко за 10 млн. долара, пише euronews.

Съпругите на бивши наркобосове разкриват как са криели парите сиБратята близнаци от Чикаго Маргарито и Педро Флорес помогнаха за ареста на един от най-опасните наркотрафиканти в света – Хоакин „Ел Чапо“ Гузман

Където има плаж, там има и лодка, но в този случай не каква да е. Любимата яхта на Ел Чапо се нарича "Чапито ". На наркобарон като него се налага да пътува и на дълги разстояния, независимо дали по работа или за удоволствие, а за това той разполагал с четири частни самолета.

Хоакин Гузман Лоера пътувал до Колумбия, Бразилия, Панама, Куба, както и до най-различни дестинации в Европа и Азия. Знае се, че е посещавал Тайланд, където можел да купува евтин хероин и да го продава с огромна печалба в САЩ.

Понякога бившият му шеф внезапно изпитвал желание да посети Макао, само за да поиграе в казино, или пък да отиде в Швейцария, за да поработи върху въшния си вид, разказа в съда свидетелят по делото Мигел Анхел Мартинез. Покаялият се Мартинез, който заяви, че на 61-годишна възраст Ел Чапо няма бели косми по главата си, разкрива, че той имал престой в швейцарска клиника, където "може да ви инжектират клетки, така че да останете млади ".

Стойността на всичкия този лукс не може да бъде изчислена. За да вникне в нея, човек трябва да разгледа данните, предоставени от обвинението по време на процеса. В Мексико сити през 90-те години Ел Чапо получавал по до три самолета почти всеки месец, натъпкани с милиони долари – плодовете от невероятните му продажби на кокаин. В много от именията му са открити скрити каси.

Повече четете ТУК

Последвайте канала на

Novini.bg
6181 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини